6 ساختمان‌ جهانی ساخته شده با معماری پایدار

ساختمان‌های جهانی ساخته شده با معماری پایدار درواقع پیام‌آور این حقیقت هستند که اثرات آسیب‌های بشریت بر ساختمان‌سازی و استفاده نادرست از مصالح ساختمانی افزایش یافته است و نیاز به تحولی عظیم در این عرصه می‌باشد. معماری پایدار در واقع جایگزینی برای معماری سنتی است و با محیط زیست بشریت سازگارتر می‌باشد. در مطالب قبلی به طور مفصل از معماری پایدار و اصول حاکم بر آن صحبت کرده‌ایم. حال در این مطلب به بررسی 6 ساختمان جهانی شناخته شده با معماری پایدار می‌پردازیم تا از نکات مثبت اجرایی آن‌ها درس گرفته و در ساخت و ساز خانه‌های امروزی کشورمان استفاده نمائیم و یا حداقل اطلاعات عمومی خود را در این مورد افزایش دهیم.

6 ساختمان‌ جهانی ساخته شده با معماری پایدار

معماری پایدار چیست؟

یکی از مفاهیم مهم و اساسی در ساخت و ساز و ساختمان سازی، پایداری است. اما این پایداری در صنعت ساخت و ساز به چه معناست؟ در حقیقت پایداری به معنای تداوم زندگی بشریت در آینده از نظر زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی است و معماری پایدار در این سه حوزه تاثیر مستقیمی دارد.

معماری پایدار از مصالحی استفاده خواهد کرد که سازگار با محیط زیست انسان باشد، بنابراین از این نظر تاثیرات مخرب معماری سنتی را نخواهد داشت. مصالح سازگار با محیط زیست از نظر اقتصادی به صرفه‌تر هستند و از این رو نسبت به معماری سنتی، اقتصادی‌تر عمل خواهند کرد. همچنین معماری پایدار از نظر اجتماعی به انسان آرامش بیشتری خواهد داد. بنابراین هم سو با تداوم زندگی در آینده خواهد بود؛ زیرا کیفیت زندگی انسان را بهبود خواهد بخشید.

6 ساختمان‌ جهانی ساخته شده با معماری پایدار

در این بخش به بررسی 6 ساختمان‌ جهانی ساخته شده با معماری پایدار خواهیم پرداخت تا با دنیای پیشرفته جهانی که روز رشد بیشتری در آن مشاهده می‌کنید؛ بیشتر آشنا شوید.

1.برج رابینسون سنگاپور(Rabinson Tower)

1.برج رابینسون سنگاپور(Rabinson Tower)

برج رابینسون در سنگاپور یکی از ساختمان‌های ساخته شده با معماری پایدار است. این سازه در سال 2019 افتتاح شد که ارتفاع آن بالغ بر 175 متر است و تعداد طبقات 20  می‌باشد. آقای KPF سازنده این سازه است. این برج یک برج اداری و تجاری است و متراژ  این زمین بالغ بر 24 هزار متر مربع می‌باشد. در جای جای این سازه از درختان و گیاهان به کار رفته است تا دوستی زمین با فضای سبز از بین نرود. در بام این سازه باغی به صورت روباز قرار دارد تا افراد از آن قسمت استفاده کنند و قسمت دیگری از این سازه یک باغ سرپوشیده قرار دارد که تمامی کارکنان و افراد می‌توانند از آن استفاده کنند. میزان روشنایی این سازه با وجود طبقات زیاد حفظ شده است و نور طبیعی به تمامی طبقات نفوذ دارد.

2.برج شانگهای چین (Shanghai Tower)

2.برج شانگهای چین (Shanghai Tower)

برج شانگهای چین که یک نوع آسمان خراش 121 طبقه‌ای است که 632 متر ارتفاع دارد و یکی از بلندترین سازه‌های جهان در حوزه معماری پایدار محسوب می‌شود. کاربری آن اداری و تجاری است و از سال 2008 استارت این کار شروع شد و در سال 2016 به پایان رسید. جالب است بدانید در بالاترین قسمت این سازه 200 توربین بادی تعبیه شده است و باعث شده است که در برابر باد مقاومت داشته باشد. این برج با محیط زیست سازگار است و در حقیقت بخشی از انرژی خود را از طریق همین توربین‌های بادی به دست می‌آورد. همچنین در روند ساخت و ساز این برج، به دلیل طرح پیچشی که دارد بالغ بر 20 هزار متر آرماتور فولادی صرفه‌جویی شده است. یک نکته مهم در این برج این‌است که آب‌های بارانی در این برج جمع‌اوری و ذخیره می‌شوند و برای مصارف آبیاری فضای سبز، تهویه هوای خنک در برج و گرمایش آن استفاده می‌گردد. همچنین از شیشه‌های دوجداره بسیار مرغوب استفاده شده است؛ زیرا در این صورت نور طبیعی خورشید جذب دوبرابری برای ساکنان آن خواهد داشت.

3.برج کپن هیل (COPEN HILL TOWER)

3.برج کپن هیل (COPEN HILL TOWER)

برج کپن هیل که به نام amager bakke  یا amager hill  می‌شناسند. در کشور دانمارک و شهر کپنهاک ساخته شده است که در سال 2017 افتتاح گردید. معمار این سازه BIG می‌باشد و کارایی آن نیروگاه برق و مرکز ورزشی است. مساحت این برج 41000 متر مربع می‌باشد. این سازه به عنوان یک نیروگاه، برق تولید می‌کند و همچنین مسیر اسکس مصنوعی و مسبر کوهنوردی نیز برای افراد به وجود آورده است. براساس تحقیقات مجله معمار، سالیانه تقریبا 440 هزار تن زباله توسط این سازه مشهور (توسط توربین ها و کوره های بخار موجود در آن ) به انرژی گرمایشی و نیروی برق تبدیل می‌شود که علاوه بر تامین سازه خود می‌تواند بر 150 هزار ساختمان اطراف نیز نیرو گرمایشی و برقی ایجاد کند.

4.ساختمان وان سنترال پارک سیدنی استرالیا (One sentral park)

4.ساختمان وان سنترال پارک سیدنی استرالیا (One sentral park)

ساختمان وان سنترال پارک سیدنی استرالیا، یکی دیگر از سازه‌های جهانی است که از معماری پایدار در آن استفاده شده است. این ساختمان در شهر سیدنی استرالیا بنا شده است. یک بخش ( دو برج) آن مسکونی است و بخش دیگر آن تجاری می‌باشد. این سازه 130 متر ارتفاع دارد و در سال 2014 بنا شده است. هزینه ساخت این سازه بالغ بر 1.8 میلیارد دلار بوده است. این سازه 6 ستاره سبز در معماری پایدار را دریافت کرده است و خدمات رفاهی بسیار خوبی برای ساکنین آن ارائه داده است. متراژ زمین ساخته شده این سازه 5.8 هکتار می‌باشد. در پشت بام این سازه آینه‌هایی قرار دارد که در روز نور خورشید را توسط موتورهایی دریافت می‌کنند و این انرژی به طبقات پائین ساختمان منتقل می‌شود و در شب به عنوان یک چراع ال ای دی عمل می نماید. همچنین این سازه یک پارک با فضای سبز است که سینما با فضای روباز نیز دارد و برای آرامش ساکنین بسیار مناسب است. همچنین این سازه موتورهای داخلی برای بازیافت آب دارد که می‌تواند گرمایش و آب مصرفی ساکنین را فراهم نماید. به طور کلی در این سازه از تمامی گیاهان بومی سیدنی و استرالیا استفاده شده است که در معماری پایدار نقش به سزایی دارند.

5.مرکز تجارت جهانی بحرین (Bahrain World Trade Cente)

5.مرکز تجارت جهانی بحرین (Bahrain World Trade Cente)

مرکز تجارت جهانی بحرین در کشور بحرین و در شهر منامه واقع شده است. در حقیقت یک آسمان خراش 50 طبقه ای است که از معماری پایدار در ساخت و ساز آن استفاده گردیده است. ارتفاع این سازه 240 متر است و کارایی آن تجاری و اداری می‌باشد. در سال 2008 ساخته شده است. هزینه‌ی ساخت این سازه بالغ بر 150 میلیون دلار بوده است. این سازه توسط شرکت معماری Atkins طراحی و ساخته شده است. این سازه دوقلو است و جزء اولین سازه‌هایی بوده است که توربین‌های بادی را در ساخت سازه به کار برده است. این توربین‌ها، بادهای خروجی از خلیج فارس را دریافت کرده و به انرژی گرمایی و برق تبدیل می‌کنند تا ممصارف ساکنین این ساختمان برطرف گردد.

6..برج رودخانه مروارید گوانگجو (guangzhou Pearl River Tower)

6..برج رودخانه مروارید گوانگجو (guangzhou Pearl River Tower)

برج رودخانه مروارید گوانگجو در کشور چین با ارتفاع تقریبی 300 متر یکی دیگر از سازه های ساخته شده با معماری پایدار است. این سازه در قلب تیان هه واقع شده است و در کنار رودخانه مروارید قرار دارد. این سازه دارای 71 طبقه است که کاربری اداری و تجاری دارد. سازنده این سازه شرکت دخانیات چین می‌باشد. این سازه دارای توربین‌های بادی و پنل‌های خورشیدی است که انرژی نور خورشید را از طریق پنل های خورشیدی و جریان فتولتاییک دریافت کرده و انرژی گرمایی مورد نیاز سازه از این طریق تامین می‌گردد. همچنین این سازه توسط توربین‌های بادی نیز انرژی برقی خود را تامین می‌کند.

امیدواریم توانسته باشیم شما را با دنیای زیبای معماری پایدار و سازه‌های جهانی ساخته شده با آن آشنا کنیم. از اینکه تا انتهای مطالب همراهمان بودید. متشکریم.

شرکت تعاونی مسکن جهاد کشاورزی
گردآورنده: بهار طاهری و سید حامد موسوی از تیم رامان صفرویک
تاریخ انتشار: 21 فروردین 1403

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست